Japanese breakkfast

Volgens de 2018 Simplified Life gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn, is de gemiddelde levensverwachting van Japanners 81,25 jaar voor mannen en 87,32 jaar voor vrouwen, wat een van de hoogste ter wereld is.

Waarom is de gemiddelde levensverwachting van de Japanners zo lang? Laten we eens kijken naar enkele van de redenen.

1. Japans eten bevat zeer weinig vet

Japan heeft een unieke eetcultuur die “Japans eten” (Wafu) wordt genoemd. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar het lage vetgehalte van Japans eten. Uit een vergelijking van de meest ontwikkelde landen ter wereld blijkt dat het Japanse dieet een zeer lage vetinname heeft.

2. Hoge inname van granen, sojaprodukten en vis

Het Japanse dieet wordt gekenmerkt door een hoge inname van granen, vooral rijst, en vis.
Door de overvloed aan beschikbare zeevruchten eten de Japanners meer vis dan rijst. Zeewieren zoals wakame en kelp worden ook veel gegeten.

3. dagelijkse inname van antioxidanten uit groene thee

Japanners drinken al sinds de oudheid groene thee, en de hoge gehaltes aan catechinen, vitamine C en andere “antioxidanten” in groene thee helpen naar verwachting aderverkalking en kanker te voorkomen.

4. hoge inname van voedingsvezels

Voedingsvezels en zuivelproducten kunnen ook een invloed hebben op de stijging van de levensverwachting in Japan.

5. hoge inname van groenten, waaronder tofu en natto

Er is ook een hoge inname van sojaproducten, waaronder tofu, natto en miso, die allemaal kunnen bijdragen tot de weerstand van het dieet tegen atherosclerose.

6. Verschillende kookstijlen

Japans voedsel is rijk aan voedingsstoffen door de verscheidenheid aan soorten en bereidingswijzen (nama, bakken, koken, stomen, frituren, enz.).

7. lage inname van suiker

8. gebruikt 30 ingrediënten per dag

Er worden verse ingrediënten gebruikt, die vaak rauw en licht gekruid zijn.
Aangezien de overheid voorstaat dat mensen 30 verschillende voedingsmiddelen per dag moeten eten, bereiden veel gezinnen hun maaltijden op deze basis.

9. weinig calorieën

Japans eten wordt vaak geserveerd in kleine porties in plaats van een groot aantal borden, zoals het geval is bij kaiseki, een typisch Japanse maaltijd. Dit geeft de illusie veel gegeten te hebben en maakt het gemakkelijker om zelfs bij 80% een vol gevoel te hebben.

10. nadruk op ontbijt, minder uit eten

Het ontbijt is het belangrijkste onderdeel van het Japanse dieet.
Het is eenvoudig maar evenwichtig qua voedingswaarde: misosoep, rijst, gegrilde vis, dipsaus en natto.

11. Gezond koken zonder water of olie

In Japan zijn gezonde kookmethodes zoals koken zonder water, waarbij niet veel zout of olie wordt gebruikt, gebruikelijk. In feite is het mogelijk om gerechten te dresseren, stomen en koken zonder olie. Op die manier behouden de ingrediënten hun natuurlijke voedingsstoffen.

 

Dit zijn allemaal kenmerken van het Japanse dieet, het Japanse eten.
Japans eten is gebaseerd op het traditionele Japanse dieet van drie groenten in één soep, met verse ingrediënten die op verschillende manieren worden gekookt om hun natuurlijke smaken naar voren te brengen en een uitstekende voedingsbalans te bieden.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.