6 St. Instant Miso Soep Set met Koji – Natuurlijk, geen toevoegingen [ Koji bijin ]

16.00 incl. btw

Gemaakt van 100% Japanse rijst en een overvloedige hoeveelheid rijstkoji, is deze miso zonder additieven mild zoet en diep hartig.

Wat is misosoep?
Misosoep is een traditionele Japanse soep die bestaat uit een dashi-bouillon waarin zacht geworden misopasta wordt gemengd.
Daarnaast zijn er vele optionele ingrediënten die kunnen worden toegevoegd, afhankelijk van regionale en seizoensgebonden recepten, en persoonlijke voorkeur.
Miso is rijk aan essentiële mineralen en een goede bron van diverse B-vitamines, vitamine E, K en foliumzuur. Als gefermenteerd voedsel voorziet miso de darmen van nuttige bacteriën die ons helpen gezond, vitaal en gelukkig te blijven; het is bekend dat een goede darmgezondheid verband houdt met ons algehele mentale en fysieke welzijn.

Wat is Koji?

Koji is gekookte rijst en/of sojabonen die zijn geïnoculeerd met een fermentatiecultuur, Aspergillus oryzae. Deze in de natuur voorkomende cultuur komt vooral voor in Japan, waar het bekend staat als koji-kin, wat verklaart waarom er in de loop der eeuwen zoveel Japanse voedingsmiddelen mee zijn ontwikkeld. Het wordt gebruikt om populaire voedingsmiddelen zoals sojasaus, miso, mirin en sake te maken.

 

De voordelen van koji voor de gezondheid zijn talrijk, onder meer de probiotische eigenschappen, die helpen bij de spijsvertering en het immuunsysteem stimuleren. De aminozuren, vetzuren en eenvoudige suikers die vrijkomen door de werking van de koji geven smaak, diepte en, zo wordt beweerd, een aantal gezondheidsvoordelen aan voedsel. Zo is bekend dat de fermentatie van sojabonen met koji om miso te maken, het gehalte aan isoflavonen verhoogt, verbindingen die kanker zouden kunnen voorkomen.

Een van de aminozuren die vrijkomen bij de werking van koji is glutamaat, dat een intens bevredigende en heerlijke hartige smaak geeft die bekend staat als umami. In combinatie met de eenvoudige suikers die ook vrijkomen, zorgt dit ervoor dat voedingsmiddelen die met koji zijn bereid, een unieke ronde en diepe smaak hebben.

Deze set misosoep bevat 2 stuks van 3 verschillende soorten miso. Spinazie, Kool en Lange ui.

+ wenslijst Vergelijken + wenslijst View Detail