Matcha [Wit met marine patroon] 3 sets (Bamboo whisk, Bamboo teaspoon, Matcha bowl)

55.00 incl. btw

Dit is een set van Bamboe gemaakte Matcha Klopper, Matcha Theelepel en Matcha Kom.

Matcha set laat u beginnen met een gezond leven zodra dit aankomt!

  1. Matcha beker (Wit met marine patroon) Afmetingen: 13 cm (diameter) X 7,5 cm (hoogte)
    *Variaties zijn: Groot Zwart, Wit, Groene stip, Witte stip, Wit met blauw patroon, Wit met marine patroon, Wit met grijs patroon, Zwart, Wit, Antiek bruin
  2.  Matcha Klopper (Bamboe shaker)
  3. Matcha theelepel

Wat is een Matcha garde?

De matcha garde, ook wel chasen genoemd, wordt traditioneel met de hand gemaakt uit één stuk bamboe en is verkrijgbaar in verschillende diktes en aantal draden (“tanden” van de garde). Het doel van de garde is om de matcha in een uniforme consistentie te krijgen, omdat het poeder de neiging heeft te klonteren wanneer het in contact komt met water. Als je geen traditionele garde gebruikt bij je bereiding, mis je waarschijnlijk de delicate nuances die alleen perfect gemengde matcha met precies de juiste hoeveelheid schuim bovenop kan bieden.

Een meester worden in de Japanse theeceremonie vergt jaren van toewijding, maar dat betekent niet dat je de matcha garde niet in je dagelijkse routine kunt opnemen.

 

Zet de garde onder een zachte straal heet water totdat hij schoon is.

[Hoe Matcha Chasen schoonmaken]

Giet heet water in een chawan (matcha kom) en klop tot de garde schoon is, giet het water er vervolgens uit. Droog de chasen en de chawan volledig af voordat u ze opbergt. Belangrijke opmerking: Gebruik nooit zeep en haal uw bamboe garde nooit door de vaatwasmachine, want beide reinigingsmethodes kunnen de garde ernstig beschadigen.

Wat is een Matcha theelepel?

Dit is een lepeltje van bamboe om een klein beetje Matcha-poeder in te doen. Met de chashaku (bamboelepel) laat u het Matcha-poeder in de kom vallen. Ongeveer twee volle druppels is voldoende (ongeveer 2 g Matcha). De hoeveelheid kan variëren naargelang uw smaak.

+ wenslijst Vergelijken + wenslijstView Detail